donderdag 26 april 2012

Leren.

Concentreren bij het leren, iedereen heeft er moeite mee! 
Een paar tips;

- Leren in absolute stilte lukt echt niet. Gewoon niet! Luister muziek, zet de radio aan. Geen laptop of tv, dan gaat je concentratie daarnaartoe. Mobiel ook weglaten (;

- Vele uren achter elkaar zwoegen voor een doodsaai vak.. Dat lukt niet! Neem om het halfuur een kleine pauze, ren een rondje om je huis, refresh je timeline op twitter.. Verzin wat leuks!

- Stel je voor, je moet geschiedenis leren omdat je de dag erna een proefwerk hebt dat 4 keer telt. Leer op een leuke manier! Iedere keer samenvattingen en mindmappen maken is echt BORING. Leer leuk, bereidt een talkshow voor over het onderwerp dat je moet leren en presenteer die aan je ouders, een soort spreekbeurt, maar dan leuk! Geef je ouders de stof die je moet leren en vraag aan het einde van je talkshow of ze vragen willen stellen.

- Maak een spelletje van je leerstof, bijvoorbeeld memory! Schrijf twee begrippen die bij elkaar horen op twee aparte papiertjes, doe dit bij meerdere begrippen. Leg ze zo neer dat je niet kan lezen wat erop staat. Draai ze om en kijk of ze bij elkaar horen. Horen ze niet bij elkaar, is je beurt voorbij. Dit is het leukste om te doen met een vriend(in)

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben!
x Irthe

4 opmerkingen: